ט"ו בשבט עמוס באכילת פירות יבשים וסוגים שונים של פיצוחים כמו גרעיני חמנייה, דלעת ואבטיח, בוטנים, שקדים, קשיו, פקאן, פיסטוקים ועוד. אכילת פיצוחים מעמידה את כל הילדים בסכנת חנק כאשר תינוקות עד גיל שנתיים נמצאים בקבוצת הסיכון הגדולה ביותר.
ד"ר יורי וינר, מנהל יחידת טיפול נמרץ ילדים במרכז הרפואי זיו אומר, כי 80% ממקרי ההיחנקות המגיעים לחדר המיון הינם ילדים עד גיל 6, מאכלי חג ט"ו בשבט נמצאים בראש רשימת המאכלים המסוכנים ביותר לילדים יחד עם ענבים, פופקורן, סוכריות ועוד.
בכדי לעבור את חג ט"ו בשבט בשלום מסביר ד"ר וינר, כי יש להימנע מלהגיש לילדים מתחת לגיל 6 פיצוחים ופירות יבשים. "אצל תינוקות עד גיל שנתיים, קיימת נטייה להכניס חפצים לפה, רפלקס השיעול אשר נועד להוציא חפץ זר מהגוף, אינו מפותח דיו. בנוסף, דרכי הנשימה צרות ועלולות להיחסם בקלות. החל מגיל שנתיים קופצים, רצים ומשחקים בזמן האכילה, מספר השיניים קטן, דבר שמקשה על הלעיסה, והאכילה מתבצעת במהירות רבה בדרך כלל. סכנת החנק נובעת מכך שהפיצוחים השונים קשים, עגולים, חלקים וקטנים, ולכן יכולים להחליק לגרון בקלות ולחסום את קנה הנשימה. גם פירות יבשים מסוכנים לילדים משום שיש להם מרקם דביק אשר נצמד לקנה הנשימה ולכן קשה להסרה" אומר ד"ר וינר.
כדי לעבור את חג האילנות בשלום ולמען בטיחות הילדים בכלל, מציע ד"ר וינר ללמד את הילד הרגלי אכילה נכונים כמו לשבת בשקט בזמן האכילה ולא להתרוצץ, לא לדבר עם אוכל בפה, ללעוס לפני הבליעה, וכמובן לאכול לאט.
ד"ר וינר מדגיש, כי למידת פעילויות עזרה ראשונה והחייאת ילדים בקרב הורים עשויה להציל חיים.