תוכנית היין ותוכנית שמן-הזית. שתי התוכניות נפתחו במהלך חודש דצמבר.
בתוכנית לגידול גפן ויצור יין, החלו ללמוד השנה 32 סטודנטים המגיעים לתל-חי מכל רחבי הארץ: מאזור הצפון, אזור ת"א וירושלים ואפילו סטודנט אחד שעושה בכל השבוע את הדרך מאילת לתל-חי.
תוכנית היין של המכללה, בראשה עומד היינן איתי להט, נחשבת לתוכנית הוותיקה והמקצועית ביותר שקיימת כיום בארץ וזה אולי מסביר את סוד הצלחתה. בתוכנית לייצור שמן זית, החלו ללמוד השנה 19 סטודנטים, גם הם מגיעים יום בשבוע לתל-חי מכל קצוות הארץ ונהנים מחוויית לימודים מיוחדת בראשה עומד ד"ר פתחי עבד אלהדי, הנחשב למומחה בעל שם עולמי בתחום זה.
לדברי אושרת רז, ששיווקה את שתי התוכניות ומרכזת אותן: "השנה הרגשנו את התחרות הקשה מול המכללות והאוניברסיטאות האחרות שפתחו תוכניות דומות, בעיקר בתחום היין, אך המאמץ הוכיח עצמו ושתי התוכניות נפתחות עם סטודנטים איכותיים ביותר, שחלקם מגיע מתוך תעשיית היין או שמן הזית, במטרה לרכוש אצלנו ידע מקיף, מעמיק ומקצועי".