למרות המסר הברור, יש מי שמדחיקים את המסר ומסרבים לקבל את גזר הדין. "דווקא הייתה פגישה נעימה עם ראש העיר. הבנו ממנו שהוא רוצה לשלב ידיים איתנו להמשך המאבק", אמרו במאהל.
אולם, כוונתו של ראש העיר ברורה וסופית וההחלטה לפנות את יושבי המאהל סופית. "על המועד המדויק עוד אפשר לדבר, אבל פינוי יהיה, זה לא נתון למשא ומתן", אמרו בעירייה.
גורמים בעירייה הוסיפו ואמרו שראש העיר נמצא בזמן האחרון תחת דרישה של חברי מועצה ובהם אתי חי דוידי לפנות את המקום. השבוע טענה חברת המועצה חי-דוידי כי פנו אליה תושבים הגרים בשכנות למאהל והתלוננו על מפגעים ועוד דברים שאי אפשר לכתוב בעיתון, כדבריה של חי-דוידי.
אחרים טענו שהמאהל לא מייצג את תושבי קריית שמונה ורוב דייריו הם סטודנטים מהמכללה ותושבי קיבוצים וישובים מהאזור, "מה לנו ולהם", אמרו בעירייה.
תגובת אנשי המאהל כפי שנמסרה ל"חדשות הגליל": אנו מביעים פליאה על הטיעונים לפינוי. הרי המאהל נמצא ביחסי שכנות נפלאים עם השכונה הסמוכה ובשיתוף פעולה לשמירה על חזות המקום ואיכות הסביבה. כמו כן, השכנים מבקרים במאהל מדי ערב, משתתפים בדיונים ושותפים לפעילות המאהל בין היתר בגיבוש החזון האזורי ופעילויות המקדמות את העיר בפרט. אנו מברכים כל מי שמעוניין להצטרף לקידום והשגת מטרות המאבק, וכמובן מזמינים את ראש העיר, כבוד הרב ניסים מלכה וצוותו לפעול איתנו למען קידום התושבים והאזור. אנו נקבע בקרוב פגישה של נציגי המאהל עם נציגי העירייה להשגת היעדים. אין בכוונתנו להספיק את העשייה, אנו נשארים פה וקוראים לכל המעוניינים להגיע אל המאהל, לראות במו עיניו את הנעשה במאהל וסביבתו ולהצטרף.
יעל, סופיה, הדס, לירי, ליעד, שני, בן, שלו, גבי, לוני.
ממאהל המחאה בקרית שמונה".
בכל מקרה, שעון החול לפינוי החל.