באקדמיה ובמשרד הפנים הבינו לפני מספר שנים כי חלק מתחלואיו של השלטון המקומי, הרשויות המקומיות (עיריות, מועצות ומעצות אזוריות) ושירות הציבורי, הוא מחסור באנשים אשר מעבר לכוחם הפוליטי הם זקוקים לכלים וידע כדי לשרת את הציבור ולעשות עבודה מקצועית.
שיתוף הפעולה בין המוסדות הממשלתיים והאקדמיים הביא לעולם את 'קורס הצוערים לשלטון המקומי', שאגב, פועל בכל רובדי השלטון.
עו"ד יערית גבאי, לומדת זו השנה השנייה בתוכנית ולתואר שני, משתתפת בקורס כזה ולשאלה, 'מה זה ובשביל מה זה טוב היא משיבה: " תכנית 'צוערים לשלטון המקומי' הינה מיזם משותף של משרד הפנים ועמותות "עתידים" ו-"שותפויות אדמונד דה רוטשילד". התכנית מכשירה עתודה ניהולית איכותית לשלטון המקומי על ידי טיפוח והכשרת קבוצת מנהיגות לניהול מקצועי בתחומים המוניציפאליים. התכנית מיועדת לצעירים ולצעירות בעלי מוטיבציה להשפיע, המבקשים לשלב מצוינות אקדמית וחברתית על מנת להביא לשיפור איכות השלטון המקומי בפריפריה החברתית והגיאוגרפית במדינת ישראל ובכך להוביל להקטנת פערים חברתיים וכלכליים בין הפריפריה למרכז ובין ציבורים שונים בחברה. הצוערים עוברים תכנית הכשרה שאורכת כשנתיים במסגרתה לומדים הצוערים לתואר שני במנהל ומדיניות ציבורית בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה ובסיומה ישולבו עם המון מוטיבציה ברשויות המקומיות".
דמוקרטיה, ככל שתהיה פתוחה יותר לציבור בכלל ולכוחות חדשים אשר מלבד ההגדרה הפשטנית של 'שלטון הרוב', תעמיק בנושא ותרכוש כלים וניסיון, כך בסופו של דבר תהיה הדמוקרטיה יותר מרק 'שלטון הרוב'.
כתב: הרצל בן אשר.
בתמונה: קבוצת צוערים לשלטון המקומי, מחזור ז׳ בתמונה משותפת בקריית שמונה.