קריית שמונה, מסתבר, היא מיקרו קוסמוס של הבחירות שהיו לכנסת ה-19. על פי הנתונים, עולה שהמחנה המכונה 'המחנה הלאומי', אף הגביר את כוחו.
ככלל, הבחירות ברחבי העיר עברו ללא תקלות מיוחדות, והמראות המוכרים ממערכות בחירות קודמות של רעש, המולה וצפירות לא היו.
ככל הנראה שהפעם רוב המצביעים הגיעו לקלפיות מגובשים בדעתם וללא עזרה של פעילי המפלגות השונות.
גם אלה שבאו ועדיין לא החליטו עבור מי להצביע, פילסו את דרכם בנינוחות ומבלי שהוטרדו.
בעיר כמו גם בארץ בכלל, הרשתות החברתיות נתנו את הטון ו'המערכה' התנהלה באמצעות הפייסבוק, היו-טיוב והרשתות האחרות.
החיבור בין האנשים, בעיקר מתחת לגיל ארבעים חמישים, נעשתה הרחק מהכינוסים ושלטי הרחוב של המפלגות. ב'לייק' יכולת להעביר סיפור ארוך, ו'בשתוף' יכולת להיחשף בפני מאות ואלפים אחרים.
ליכוד – ישראל ביתנו: המפלגה המאוחדת קיבלה בקריית שמונה 3,629 קולות שהם 36.73% מסך קולות הכשרים.
בבחירות אלפיים ותשע קיבל הליכוד לבדו 2773 קולות וישראל ביתנו שחברה לליכוד בבחירות אלה קיבלה 2030 קולות. הרשימה המשותפת איבדה 1174 קולות.
בכל מקרה הליכוד מוביל על יתר המפלגות בפער גדול מאוד.
'הבית היהודי': המפלגה השנייה בגודלה בקריית שמונה היא 'הבית היהודי' שקיבלה 1417 קולות שהם 14.34% מסך הקולות הכשרים.
יש לזכור, שהבית היהודי מורכב מהמפד"ל ומהאיחוד הלאומי. בבחירות הקודמות קיבלה המפד"ל 506 קולות ואילו האיחוד הלאומי קיבל 175 קולות.
בניגוד לליכוד, שם האיחוד בין הליכוד וישראל ביתנו גרע מעל אלף מצביעים, הרי שהחיבור שיצר את 'הבית הלאומי', יותר מהכפיל את כוחו ומסך של 681 למפד"ל ולאיחוד, קיבלה המפלגה 1417 קולות כאמור. מעניין מה גרם להבדלים הללו? שני חיבורים, תוצאות הפוכות.
המפלגה השלישית בגודלה היא ש"ס. ש"ס קיבלה 1157 קולות שהם 11.71%, ואילו בבחירות אלפיים ותשע זכתה המפלגה ב-1009 קולות. עליה של כעשרה אחוז.
לש"ס מאגר ממוחשב של פוטנציאל מצביעים אשר מצביע זה שנים לפי אותו דפוס. בקריית שמונה לא הייתה, ככל הנראה משמעות מיוחדת ל'מלחמת העולם' על מי יוביל את המפלגה דרעי, ישי או אטיאס.
עוד שתי מפלגות בקריית שמונה קיבלו מספר מצביעים די דומה, 'העבודה' הוותיקה ו'יש עתיד' של לפיד.
העבודה סיימה את הבחירות עם 789 קולות שהם 7.99% (2009 709 קולות) ואילו 'יש עתיד' גרפה 848 קולות שהם 8.58% מהקולות.
הטרגדיה של הבחירות, התרסקותה של 'קדימה' באה לידי ביטוי בפיצול הכוחות ובריצה בשני ראשים. נאמני 'קדימה' בקריית שמונה ובראשם חבר המועצה בנצי יעקב קיבלה 378 קולות ואילו 'התנועה' בראשותה של ציפי לבני קיבלה 430 קולות.
אפשר כמובן להתייחס לשתי המפלגות בלי שייכות לעבר ולומר שמספר הקולות שקיבלה כל מפלגה הוא רלבנטי למה שהיא היום.
הנה יתר המפלגות ומספר הקולות שהן קיבלו: עם שלם 331. עוצמה לישראל 170. עלה ירוק 168. מרצ 134. הישראלים 83. כח להשפיע 83. ארץ חדשה 67. הירוקים והצעירים 65. יהדות התורה 50. חד"ש 15. דור בוני הארץ 11 ומכאן לא נלאה אתכם עם רסיסי הקולות שקיבלה כל מפלגה ומפלגה, ותסלחו לנו על כך.
הבחירות הסתיימו, והסיפור רק מתחיל. בשבועות הקרובים גם בקריית שמונה יעקבו אחר הרכבת הממשלה, וכנראה שכל אחד ישמח או יהיה עצוב בהתאם לציפיות שהיו לו.
אנחנו נסיים ונאמר שמה שחשוב שכאן בקריית שמונה הבחירות עברו בשלום והלוואי כך גם בעתיד. כי מסתבר שקריית שמונה שאחרי הבחירות ממשיכים לחיות יחד.
תגובת חלק מנציגי המפלגות על התוצאות: רמי רחמים יו"ר הנהלת הליכוד בעיר: "תושבי קריית שמונה הביעו אמון ברשימת הליכוד ביתנו בצורה ברורה ומוחלטת. ההישג הוא קודם כל של ראש הממשלה בנימין נתניהו וחבריו לממשלה סילבן שלום, ישראל כץ, גדעון סער ואחרים על ההשקעה והטיפול בקריית שמונה במשך שנים. אני מודה בשמי ובשם חברי לכל הפעילים והמצביעים על האמון".
דוד שבת יו"ר 'הבית הלאומי': "'הבית הלאומי' בראשותו של נפתלי בנט סחף את המוני תושבי העיר והצעירים והביא להישג חסר תקדים. זאת הפעם הראשונה שאנחנו מקבלים יותר קולות ממפלגת ש"ס בעיר. תודה לפעילים ולמצביעים. אני מאחל לכולנו שיהיה טוב לכלל עם ישראל. אמן".
להלן נתוני ההצבעה בבחירות לכנסת בישובי המועצה האזורית הגליל העליון:
|