היום ה-26 ביוני , 2020

Select your Top Menu from wp menus

אנשי חממת The Kitchen Hub בביקור במיגל

צוות חממת The Kitchen Hub , של חברת שטראוס, הגיעו לביקור בקריית שמונה במטרה לבחון מקרוב את הפעילות שמתקיימת בגליל בתחום הפוד-טק. בביקור במכון המחקר מיגל נחשפו אנשי החממה למגוון רחב של מחקרים בתחומים הרלוונטיים ביותר בהקשר של הפוד טק ותעשיית המזון, עם ראיה עתידית. בין המחקרים שהוצגו: הפקת חלבון וחומרים שונים מפטריות, טכנולוגיה מבוססת ידע להגדרת איכות, חיי מדף ותאריך תפוגה לפירות וירקות, מערכות מתקדמות לניסויים פרה קליניים בהקשר של מזון, ופרויקט הקינואה למאכל, הכולל את הגידול, העיבוד והפקת חומרי מזון ומוצרים חדשים. בנוסף, הוצגו 2 מיזמים בתחום האגרוטק, הנמצאים בתהליך מתקדם במסגרת המחזור השני של "XLR8"- תוכנית להאצת סטארטאפים בקריית שמונה של משרד הכלכלה והתעשייה, הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, מעוף טק, עיריית קריית שמונה ובניהול יוזמה לאומית בהובלת אראל מרגלית.

The Kitchen Hub, הינה חממת הפודטק הראשונה שהוקמה בישראל ביזמת חברת שטראוס ורשות החדשנות כחלק מהזיכיון של המדען הראשי. מטרת החממה הממוקמת באשדוד, לקדם חברות סטארטאפ בתחום הפודטק, מהליך הפיכת הרעיון, הנדסת מזון, רגולציה, הליכי ייצור, שיווק, תובנות צרכניות ועוד.  ולסייע להן להפוך לחברות פורצות דרך ולהשתלב בתחום תעשיית המזון בארץ ובעולם, בסיוע הקשרים העסקיים של חברת שטראוס.

אורי בן הרצל, סמנכ"ל מכון המחקר מיגל שאירח את צוות החממה: "קיימת חשיבות גדולה לשיתוף רעיונות בין אנשי אקדמיה, חוקרים ואנשי תעשייה, במטרה לקדם ולהוביל את העולם לחיפוש אלטרנטיבות עתידיות לפיתוח מזון, לאור אתגרים קיימים וצפויים עם הגידול באוכלוסייה בעולם, שעל פי תחזיות האו"ם תגיע בשנת 2050 ל- 9.7 מיליארד בני אדם, בנוסף לפחיתה במים ושטחי גידול זמינים, ועליה בצריכת החלבון הכללית. בנוסף קיימת מודעות גבוהה יותר לצריכת מזון בריא, טבעי, ופונקציונאלי, ולכן חברות המזון פועלות בשיתוף עם מכוני המחקר בניסיון לחיפוש פתרונות ושיטות חדשות לייצור חומרי גלם ומוצרי מזון לקראת העתיד. אין ספק שבתוך מספר שנים תהפוך ישראל למעצמת ידע בתחום הפוד-טק, ממש כמו בתחומי ההיי טק והאגריטק".

 

אולי יעניין אותך

Bottom ad