Page 18 - 627
P. 18
האם תחיה הורוביץ הופכת להיות כוכבת טלוויזיה?
השבוע ב"שווה בדיקה" בערוץ 12
במסגרת התוכנית הכלכלית ,היא השתתפה
לצד מנחם.
זו הפעם הראשונה מזה כמעט 10
שנים שתחיה ,שאותה מנחם מזכיר
מידי ערב בפינתו ,מצטרפת לבעלה.
הרייטינג באותו ערב קפץ פלאים ובחדשות
2ובקשת שוקלים לשתף אותה דרך קבע
בתוכנית.
תחיה ומנחם הצטלמו בחנויות בקריית
שמונה ובטבריה ובעתיד אם הם ימשיכו
להופיע ,הם יבחרו חנויות ובעלי עסק
נוספים בקריית שמונה.
בעיר כמובן מברכים על הפרגון ובכל
זאת במערכת הפוליטית כבר שואלים האם
תחיה בהסכמתה להיחשף מאותתת למעשה
"אני בעניין".
תחיה שימשה במשך עשרות שנים
קצינה באגף המודיעין של המשטרה .על
עבודתה היום היא סירבה לדבר ולהרחיב.
ומה אומר מנחם .בראיונות לאתרי ברנז’ה
הוא אמר "אני מקווה שהיא לא תאפיל
עלי."...
שתי מגמות חדשות בדרכא-דנציגר:
ניהול תיירות ותזונה
בכלל ובאזורי הגליל והגולן בפרט וקשורה באופן ישיר למטרות מגמת התיירות מורכבת משתי
הלאומיות לפיתוח התיירות בישראל" ,כך לדברי חניתה מעוז התמחויות :ניהול תיירותי ,מפעילי
מנהלת ביה"ס דרכא-דנציגר" ,בוגרי המגמה יוכלו להשתלב באתרי תיירות נכנסת ,סוכני ויועצי
נסיעות ותיירות ,וניהול מלונאי
הנופש והאירוח השונים באזור מגוריהם".
הבגרות בתחום מדעי התזונה שייכת למגמת חקלאות ומשלבת פקידי קבלה במלון.
תכנים במדעי התזונה וטכנולוגיה של מזון .התלמידים ירכשו ידע תכנית הלימודים במגמת
נרחב הכולל היבטים שונים בתזונה ,תוך הדגשת הקשר בין המזון הניהול התיירותי מאפשרת
ורכיביו ,תזונה נכונה וההשפעה על בריאות האדם .התוכנית מורכבת לתלמידים להכיר את המאפיינים
התיירותיים ,תיירות
מלימודים עיוניים ומעשיים תוך התנסות במטבח ובמעבדה. נכנסת ,ניהול וייעוץ
נושא התזונה מעורר עניין רב בקרב בני הנוער ,המודעים לקשר תיירותי במשרדי נסיעות,
בין התזונה לבריאות הגוף ולעיתים חסרי הידע הנכון בתחום ניהול חשבונות והזמנות.
הדיאטות והפרעות אכילה .לכן ,חשיבות רבה יש להקניית המידע תלמידים ,שיבחרו במגמת
הנכון במסגרת בית הספר ,בשילוב פעילות מעשית אשר מקנה הניהול המלונאי יוכלו
למידת כישורי חיים ,שיתוף פעולה צוותי ומשמשת גם כתרפיה ללמוד את נהלי קבלת
ההזמנות ואורחים במלון,
וריפוי בעיסוק. ניהול מלונאי ויישומי
חניתה מעוז ,מנהלת ביה"ס" :בוגרי המגמה יוכלו להשתלב מחשב .תלמידים אלו יוכלו
בתעסוקה בכל ענף המזון ,להמשיך בהרחבת השכלתם במגוון להשתלב בעתיד כפקידי קבלה במלון וכן המשרדים המארגנים
לימודי התזונה והמזון הקיימים ולממש ידיעותיהם בתחום העיוני
והמעשי .דרכא-דנציגר מתעל משאבים רבים כדי להכשיר את תיירות נכנסת לישראל.
"התיירות במאה ה 21-היא ענף כלכלי חשוב ביותר בישראל
בוגריו לחיים בריאים ומספקים מקצועית".
www.news8.co.il 18גיליון # 627כ"א בחשון תשע"ח 10.11.17 #