היום ה-02 בפברואר , 2024

Select your Top Menu from wp menus

ד"ר יורי וינר ("זיו") מזהיר מסכנות חנק בצריכת פיצוחים לקראת ט"ו באב

ד"ר יורי וינר, מנהל יחידת טיפול נמרץ במרכז הרפואי זיו אומר, כי 80% ממקרי ההיחנקות בחדר המיון הם ילדים עד גיל 6, מאכלי חג הט"ו בשבט נמצאים ברשימת המאכלים המסוכנים ביותר לילדים יחד עם ענבים, פופקורן, סוכריות ועוד.
בכדי לעבור את חג הט"ו בשבט בשלום מסביר ד"ר וינר, יש להימנע מלהגיש לילדים מתחת לגיל 6 פיצוחים ופירות יבשים. "אצל תינוקות עד גיל שנתיים, קיימת נטייה להכניס חפצים לפה, רפלקס השיעול אשר נועד להוציא חפץ זר מהגוף, אינו מפותח דיו. בנוסף, דרכי הנשימה צרות ועלולות להיחסם בקלות.
החל מגיל שנתיים קופצים, רצים ומשחקים בזמן האכילה, מספר השיניים קטן, דבר שמקשה על הלעיסה, והאכילה מתבצעת במהירות רבה בדרך כלל. סכנת החנק נובעת מכך שהפיצוחים השונים קשים, עגולים, חלקים וקטנים, ולכן יכולים להחליק לגרון בקלות ולחסום את קנה הנשימה. לפירות יבשים יש מרקם דביק שנצמד לקנה הנשימה ולכן קשה להסרה".
כדי לעבור את חג האילנות בשלום ולמען בטיחות הילדים בכלל, מציע ד"ר וינר ללמד את הילד הרגלי אכילה נכונים כמו לשבת בשקט בזמן האכילה ולא להתרוצץ, לא לדבר עם אוכל בפה, ללעוס לפני הבליעה, וכמובן לאכול לאט.
ד"ר וינר מדגיש, כי למידת פעילויות עזרה ראשונה והחייאת ילדים בקרב הורים עשויה להציל חיים.

אולי יעניין אותך

Bottom ad