קריית שמונה התברכה באנשים טובים ומצטיינים במה שהם בוחרים לעשות. אחד מהם הוא מיכאל אוחיון, שחיידק הבמה אינו מרפה ממנו למעלה מארבעה עשורים. מידי זמן הוא מבליח עם עוד הצגה שהיא חוליה בשרשרת עשייה תיאטרונית של שנים. אם מישהו רוצה להגדיר מחדש את המושג "תיאטרון קהילתי", הוא מוזמן לצפות בחבורה הנפלאה של תושבי קריית שמונה המתפרנסים מעבודתם ומוצאים זמן ורצון לפשוט מעליהם את דמותם האמיתית ולהיכנס לנעליה של דמות אחרת. במקרה הזה, דמות קריית שמונאית שתזכיר לצופים נשכחות.
על ההצגה
ההצגה מגוללת את סיפורו של בעל מסעדה מתוסכל מקריית שמונה שנאבק בקשיי פרנסה, עד אותו יום שבו הוא מקבל הצעה מפתה לעזוב את משפחתו ולנהל סניף עם שף מפורסם בתל אביב. כל השחקנים בתיאטרון הקהילתי הם בני העיר קריית שמונה, למרביתם זאת הפעם הראשונה שהם עומדים על במה. ולאלה מכם שתוהים האם הצעיר מקריית שמונה יישאר בתל אביב? תצטרכו להגיע בקרוב ולראות.
זה כבר מספר חודשיים שפעם בשבוע נפגשים חבורה של אנשים במתנ"ס ארתור פוקוס ומתאמנים לקראת הצגה שתעלה. תמצאו שם קוסמטיקאית, מזכירה בעיריית קריית שמונה, איש צבא קבע לשעבר והמשותף לכולם היא האהבה שלהם לתיאטרון ולעיר הנפלאה קריית שמונה.
היוזמה להקמת התיאטרון הקהילתי היא פרי הנהלת חברת המתנ"סים בקריית שמונה בשיתוף עם הבמאי מיכאל אוחיון אשר העלה כבר כמה וכמה הצגות קהילתיות, אחת מהן הייתה אפילו עם דיירי בית הקשיש ותלמידי בית ספר רננים בקריית שמונה.
השחקנים הנרגשים אשר להם זאת הפעם הראשונה שיופיעו בפני קהל: שושי דהן מזכירתו של יו"ר מרחב גליל עליון בהסתדרות יונה פרטוק ומזכירה במועצת הפועלים, אבי בן שבת איש צבא קבע לשעבר, מלכה שושני מנהלת חשבונות בכירה, סוזי בלדב מזכירה בכירה באגף הביטחון של העירייה, יפה זהבי קוסמטיקאית רפואית מדופלמת ובני אברהמי מנהל המרכז לעיוור.
באחד ממוצאי השבת הגעתי למועדון לעיוור כדי לצפות בחזרה ולהתרשם מקרוב. לא אספר לכם על תוכן ההצגה כדי לא לפגוע מההנאה שבצפייה. אבל, כן אשתף אתכם בחוויה אישית שחוותי בתחילת שנות השבעים כאשר הייתי יחד עם מיכאל ואחרים חלק מחוג הדרמה של המתנ"ס בית אדלשטיין בקריית שמונה.
החוויה הזאת אינה מרפה ממני וכאילו שנחוותה רק אתמול.
'תיאטרון קהילתי' הוא לא רק תיאטרון במובנו המוכר. הוא המקום בו נפגשים חוויותיו של האדם עם חלומותיו שלו ושל חבריו. לא צריך לסיים בית ספר למשחק כדי להיות שחקן בתיאטרון קהילתי, צריך להיות אתה בלי זיופים ובלי הנחות, ואת זה עושה החבורה הנפלאה בצורה יוצאת מן הכלל.
מיכאל אוחיון הבמאי שגם משתתף כשחקן בהצגה: "כל מי שנולד וגדל בקריית שמונה ימצא את עצמו חוזר במנהרת הזמן אל קריית שמונה של פעם, אל הזיכרונות, המקומות והריחות של ילדותנו שאולי לא הייתה עשירה אבל לא הייתה מאושרת ממנה".
בשבוע שעבר הגיע לעיר שר החינוך נפתלי בנט. השר נפגש עם ראש העיר ואנשי החינוך, ערך סיור במוזיאון, ובערב השיק את החלטות 'וועדת ביטון' לשילוב מורשת צפון אפריקה ואיראן במערכת החינוך. השר צפה בסרט על העיר ולאחר דברי ברכה ונימוסין, העלו בפניו חברי התיאטרון הקהילתי הפועל במתנ"ס ארתור פוקס קטעים מההצגה שכתבו והפיקו על קריית שמונה ודמויותיה.
שר החינוך יצא מגדרו והתלהב מעצם הרעיון ומהאופן בה ההצגה נעשתה והוצגה.
כפיר מעוז מנכ"ל רשת המתנ"סים קריית שמונה: "הייעוד של רשת המתנ"סים בעיר הינו בינוי הקהילה וחיזוקה באמצעים רבים ומגוונים. הצוות המסור עושה ימים ולילות על מנת ליצור משמעות, שייכות וזהות בקרב התושבים של קריית שמונה.
אני נרגש לראות את בני המקום, שוחרי התיאטרון נוטלים חלק ושותפים בהצגה שכל כולה היא סיפור התהוותה של העיר קריית שמונה. זה המקום להודות לבועז בן ציון מנהל מתנ"ס ארתור פוקס ולאיש שמוביל את התיאטרון הקהילתי מיכאל אוחיון ולצוות השחקנים המוכשר".
אחרי חודשים של עבודה אינטנסיבית ולאחר שהבמאי מיכאל אוחיון והשחקנים חשו שהם מוכנים להופיע בפני קהל, נקבע מועד להופעה. 11.1.2017 בהיכל התרבות.
אומר רק שצפויה לכם חוויה מיוחדת וסיפורים שיזכרו לכם את שכנכם, מכרכם ואת עצמכם.