"כבר עשר שנים שתלמידי בי"ס עוזיאל חווים ימים מרוכזים, בהם כל בית הספר הופך לעיר תנ"כית, כל הפעילויות והשיעורים הם סביב התנ"ך, והכל בצורה חווייתית" אומרת מנהלת בית הספר, אילנה מויאל. "הרעיון עלה בעקבות השתלמות בה למדנו אצל הרב דוד נתיב מישיבת הר עציון שבאלון שבות", מוסיף סגן המנהל יהונתן בונה, "ביקשנו להעביר את המסר החשוב כל כך שאנו דבקים בתנ"ך, ושכל דרכנו החינוכית מתבססת עליו, על ערכיו, מידותיו ומצוותיו. הימים שלקראת חג השבועות, חג מתן תורה, מתאימים מאוד לפעילות משמעותית סביב הנושא".
הפעילות החלה ביום רביעי האחרון, יום ירושלים, בתפילת חגיגית וצעדה מסורתית מבית הספר, בצפונה של קריית שמונה, לעבר מרכז העיר. בסיוע מתנדבי משטרת התנועה וכל צוות המורים, צעדו התלמידים ברחובה הראשי של העיר, לבושים בגדי חג ומנופפים בדגלי הלאום. גם מספר גני ילדים הצטרפו לצעדה. ברחבת המשביר התקיימה הרקדה המונית ומופע דגלנות. בבית הספר, התכנסו התלמידים לפתיחת "עיר התנ"ך".
בעיר התנ"ך מופעלות תחנות למידה רבות, כולן בצורה חווייתית. מורים רבים מכינים מערכי שיעור מיוחדים ומעבירים אותם לכיתות השונות. "בתחנת השמן במקורות", מסבירה המורה עליזה אלון, "התלמידים מגלים שימושים שונים לשמן בתקופת התנ"ך, החל משימוש בחיי היום יום ועד המלכת מלכים, ועבודת המקדש. התלמידים אף עורכים ניסויים, מגלים את תכונות השמן, ומשווים את תכונותיו לעם ישראל, שעל פי המקורות צריך להישאר ייחודי ולא להתבולל בעמים".
בתחנות אחרות עוסקים התלמידים בלמידה ויצירה סביב נושאים תנ"כיים, ובלמידה על המצוות הקשורות בנושא. בתחנת גיבון גבינות עוסקים בחלב במקורות בצד התהליך הכימי שמתרחש, ובסופו של יום טועמים התלמידים ממעשי ידיהם. למידה דומה מתרחשת גם בעמדת הפרשת חלה, בה לומדים על המצוות הרבות הנוגעות לחיטה והקמח, לכשרות מאכלים, ומתנסים באפיית פיתות והפרשת חלה. סביב כבשׂ שמובא לבית הספר לומדים על מצוות ראשית הגז, שעטנז, ועל נושא הקרבנות במקדש. באמצעים מגוונים לומדים התלמידים גם על הכתב העברי הקדום ומכינים חותמות, על המשכן וכליו, על הקטורת ומכינים מזכרת בשמים להבדלה, על בגדים בתנ"ך, דמויות, מקומות, וחפצים, והכל בהקשר תנ"כי, בצמוד לפסוקים ולמקורות.
פעילות מיוחדת מופעלת על ידי רב בית הספר, הרב שלום פינצ'ובר, שמארח את התלמידים ב"אוהל אברהם אבינו", בו נהנים מקבלת פנים והכנסת אורחים נדיבה ושומעים מפי אברהם אבינו סיפורים על ירושלים ועל קורות חייו.
גם מקומה של מגילת רות, מגילת חג השבועות, לא נפקד מעיר התנ"ך- התלמידים לומדים על המגילה, ועל המסר המרכזי העולה ממנה- גמילות חסדים.
התלמידים שותפים גם הם בהכנות לעיר התנ"ך, ומהווים גורם משמעותי בהפעלות. תלמידים רבים הכינו דגמים שונים בנושאים תנ"כיים, ואלו משולבים בתפאורה המיוחדת והמושקעת שמלווה את בית הספר בשבוע זה. קבוצת תלמידות מכיתה ו' הכינו המחזות של דיאלוגים בין דמויות בספר שמואל, והתלמידים צופים בהן, ברחבי בית הספר, מזהים את הדמויות ולומדים עליהן.
בחצר בית הספר פועל בימים אלו "שוק תנ"כי", המבוסס על סחר חליפין, והחלפת חפצים אישיים בין התלמידים.
גם הורים משולבים בפעילויות, ויום אחד אף מוקדש ללימוד הורים וילדים סביב מקורות מהתורה. ביום זה גם מתנסים הבנים בהכנת ציצית, החל משזירת החוטים ועד לבישת הציצית מעשה ידיהם ביום יום.
בסיכומה של עיר התנ"ך, ביום שלפני חג השבועות, יתכנסו כל תלמידי בית הספר לצפייה בהצגה, בהשתתפות תלמידים מתשע כיתות. בהצגה יעברו במנהרת הזמן מתקופת בריאת העולם, תקופת האבות ויציאת מצרים, דרך מעמד הר סיני וקבלת התורה בשופרות וברקים ועד הגיענו לארץ ישראל, ארץ הבחירה.