היום ה-30 בספטמבר , 2020

Select your Top Menu from wp menus

לאכול, ליהנות ולשמור על המשקל

ראשית יש לקחת בחשבון שירידה במשקל כמעט בלתי אפשרית בתקופה הזו, לכן מומלץ להחליט ששמירה על המשקל הקיים, היא המטרה.

הנטייה "לצום" לפני ארוחה גדולה מביאה לכך שאנו אוכלים הרבה יותר קלוריות בארוחה עצמה. לכן יש להקפיד לא להגיע רעבים לארוחת החג ולאכול מאכלים קלים כמו יוגורט, ביצה קשה בתוספת סלט ירקות או מרק ירקות, לפני סעודת החג הגדולה ולהרבות באכילת ירקות חיים (ללא תוספת שמן) ומבושלים במהלך הארוחה. הירקות מקנים תחושת שובע לאורך זמן.

הימנעות מוחלטת מכל מעדני החג אינה אפשרית, לכן כדאי שנפנק עצמנו בתבשילים האהובים, אבל בכמויות מתונות ולא נשכח לשתות לפחות 10-12 כוסות מים במהלך היום ונימנע משתיית משקאות מתוקים, "לעיתים אנחנו אוכלים כשאנחנו "רק" צמאים", אומרת נחושתן.

המשיכו לעסוק בפעילות גופנית וטיולים בתקופה זו. השפעתה הטובה של הפעילות הגופנית על הבריאות ועל ההרגשה הכללית תעזור בהפחתת רגשות שליליים, המלווים אנשים רבים בתקופת החגים, כמו מתח, דיכאון וחרדה. בנוסף, "כדאי לעזור למארחת בהגשה ובפינוי הכלים, כך תנועו יותר ותאכלו הרבה פחות".

 

סופרים קלוריות

ארוחת החג יכולה להגיע בקלות ל- 3,000 וגם ל- 4,000 קלוריות, אבל אפשר ליהנות מארוחה טעימה גם בפחות, אם נהיה מודעים לערך הקלורי ונאכל במידה.

לדוגמא: תפוח (80 קלוריות), בדבש (20 קלוריות בכפית) ורימון מספיק רק לטעום בשביל המסורת (חצי רימון מכיל 70 קלוריות). על החלה אפשר לוותר או לאכול פרוסה דקה. גם לא חייבים לאכול עוגת דבש (200 קלוריות לפרוסה), כוס יין אדום מכילה 70 קלוריות ואילו כוס תירוש מכילה 160 קלוריות.

"ידוע כי 20 דקות מהביס הראשון לוקח לשדר ממרכז השובע שבמוח ולהודיענו כי אנו שבעים, לכן נסו להאריך ככל האפשר את זמן הארוחה, להניח את המזלג בין ביס לביס, לדבר ולשתות", אומרת נחושתן.

 

ירקות, חופשי

למנה ראשונה בארוחת החג להרבות בירקות "אפשר לאכול ירקות בכל צורה, באופן חופשי: מרק ירקות, אנטיפסטי, ירקות מאודים או מבושלים, סלטי ירקות שונים ומגוונים וכתוספות למנה העיקרית. הירקות דלים בקלוריות אך הם משביעים ומוסיפים הרבה צבע, טעם וגיוון בארוחה", אומרת נחושתן.

למנה העיקרית מומלץ לבחור במנה חלבונית אחת בלבד ולא בכל המנות, לדוגמא: דג, בקר רזה או עוף.

 

 

עדיף: גריל, אידוי, אפייה או בישול

שיטות הבישול העדיפות הן גריל, אידוי, אפייה ובישול קדירה במקום טיגון וצלייה עם תוספת שמן או שומן. בכל צורות הבישול, מומלץ להשתמש בכמה שפחות שמן ורטבים מוכנים ולקבל טעמים עשירים מעשבי תיבול ותבלינים.

לסיכום, אל תרגישו "חוטאים" אם אכלתם יותר מידי, חשוב לחזור לשגרה המסודרת בהקדם ולשוב לארוחות המתוזמנות ולאכילה נכונה", אומרת נחושתן.

 

 

אולי יעניין אותך

Bottom ad